Кинолог Кятлин Кентель рассказала о работе полицейской собаки: нос - это главное

Кристийна Рейманд
Copy
Кятлин Кентель и пес Роми. Департамент полиции и погранохраны.
Кятлин Кентель и пес Роми. Департамент полиции и погранохраны. Фото: PPA

«Например, если кто-то убил человека и сбежал, то собака прекрасно уловит запах. Существует множество ситуаций, в которых можно использовать собаку-ищейку», - говорит Кятлин Кентель, признанная лучшим кинологом в Департаменте полиции и погранохраны (PPA), чья собака-ищейка Роми в качестве дополнительной специализации изучает и наркотики.

Mai lõpus tunnustati Sisekaitseakadeemias eri asutuste teenistuskoeri ja nende juhte. Politsei- ja piirivalveameti (PPA) parimaks teenistuskoeraks ja koerajuhiks valiti Tartu vahva käpapatrull, mille moodustavad Kätlin ja Romi.

«Naljakas on see, et kui panen külge jäljerihma, siis ma ei pea isegi käsku ütlema. Ta saab aru, et nüüd on jälje ajamine, ja hakkab ise jälge otsima. Kuidagi ajapikku tajuvad ära, mis tööd nad tegema peavad,» ütleb koerajuht Kätlin, kelle sõnul on koerajuhi töös märksõnaks «kannatlikkus».

Tunamullu läbis Romi edukalt patrullkoeraks saamise katsed. Ta on vist teie esimene teenistuskoer?

Jah!

Küll aga kohtusite temaga ju palju varem – milline nägi välja teie esmakohtumine?

Ta sündis 2020. aastal 3. jaanuaril ja märtsikuus läksime talle Leetu järele, ta on Leedust pärit. Seal kohtusime esimest korda tema esimeses kodus, kus ta sündis, ta oli kahekuune.

Ta tuli sellise suure hurraaga minu juurde, eks kutsikas on ikka selline, et kõik inimesed pakuvad huvi.

Комментарии
Copy
Наверх